interactive beeing

Life is truly short, and as the years drift by I realize i have only a short time,to realize what i have to realize, connect with people on a maximum level, and melt in a meaningful joyful life

Friss topikok

Linkblog

HTML

választás-kiválasztás-elválasztás

2008.04.06. 06:52 | imagepeace | Szólj hozzá!

Sem okos, sem következetes, sem ellenállhatatlan, sem mélységesen emberi, sem visszavonhatatlan, sem világrengető. Talán csak országrengető.

Két járhatatlan út közül melyiket? Két elviselhetetlen közül melyiket? Két hülyeség közül melyiket? Kierkegaard azt mondja: ha megteszed, azt bánod meg, ha nem teszed meg, akkor azt. Szóval a választás a kezedben: melyik miatt akarsz bánkódni?
Olyan nincs, hogy nem döntesz. A nem-döntés választása olyan veszélyes dolog, amikor a nem-döntés sodor egy lehetetlen állapot felé. Ott ülsz a nem-döntésed közepén, és kétségbeesetten kapálózol, hogy te nem ezt akartad. Figyi. Ha nem akartál semmit így, ne sírj, ha nem történik semmi úgy, ahogyan mégiscsak szeretted volna. Mert mindig szeretnél valamit, de esetenként döntés nélkül. Felejtsd el. Dönts, és bánd meg. A megbánás olyan idegesítően katartikus érzés, ami a visszafordíthatatlanság kétségbeesését és a "megtettem-bassza-meg" büszkeségét keveri úgy, hogy a végén tök hülyén érzed magad.

Tök hülyén érzem magam. Bennem van/volt/lesz végtelen számú lehetőség, erre magamnak köszönhetően egy olyan adott helyre, olyan állapotba jutottam, aminek koordinátái éppúgy ismeretlenek voltak huszonnégy órával ezelőtt, mint az elkövetkezendő 24 óra érzelmi-érzéki koordinátái most. Végtelen lehetőség és koordináta közül most egy. És állítólag mindez az én döntésem. Jó étvágyat hozzá.

Szeretnék már egyszer csak az időjárásról írni.Vagy csajokról. Vagy csak ülni egy fa alatt... És tízpercenként megjegyezni hogy : " Tegnap is esett.... -mondta csendesen. Ühümm válaszolta Lajos mintegy végtelenbe nyúló de a valóságban talán egy pipatömési idő után.......

A bejegyzés trackback címe:

https://imagepeace.blog.hu/api/trackback/id/tr56413184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása